Free laptop on table top stock photo

Práce z domova je každým dnem populárnější a kombinované pracovní prostředí se prakticky stává normou. Není to pro každého, ale pokud najdete správného kandidáta, tak mu práce z domova nejspíše zvedne produktivitu. Dalším krokem této flexibility je možnost práce z telefonu, a o té se dozvíte v tomto článku.

Proč dávat možnost práce z telefonu?

Protože tím dáte zaměstnancům možnost pracovat kdykoliv a kdekoliv. Má to vedle pozitiv, jako je zvýšená produktivita a spokojenost, i ne až tak hezkou stránku, a tou je přepracování a nedostatečná separace života od práce. Proto, pokud máte příležitost a chuť dát zaměstnancům tuto možnost, dejte jim ji, ale nechte je taky někdy vydechnout.

Jak na to?

·         Cloud – snažte se používat co možná nejvíc cloudových služeb a aplikací.

·         Aplikace – vybírejte aplikace, které jsou přívětivé na používání a jsou optimalizované na mobilní zařízení. Doporučuji si je vyzkoušet předem, třeba budou vyhovovat i vám.

·         Zabezpečení – ze začátku doporučuji dávat z telefonu minimální přístup k citlivým datům, až si zaměstnanci zvyknou na fungování, tak jim můžete dát větší přistup. Také je ideální při používání MFA, které byste měli používat VŽDY, ho mít nastavené na jiné zařízení než na daný telefon.

Obecné typy

Pokud se obáváte, že vaši zaměstnanci budou na mobilu dělat vše jen ne práci, tak jim buď sežeňte firemní, na kterém nebudou mít aplikace, které by je rušili, nebo jim řekněte ať používají tzv. focus mode. Ten se na některých zařízeních dá přímo nastavit, aby se zapnul v daný čas nebo na daném místě, a je schopný např. vypínat přístup k sociálním sítím nebo jen redukovat čas, který na nich člověk stráví.

Získejte ZDARMA návrh řešení

ICT-GROUP poskytuje bleskovou IT podporu s týmem elitních IT odborníků na které se vaše firma může spolehnout. Nezávisle na tom, jestli pracujete na dálku nebo jste na pracovišti, zajistíme Vám za nízké měsíční náklady řešení problémů v reálném čase, zabezpečení na úrovni zařízení, aplikací, sítě a komplexní správu IT.

Nemáte rádi formuláře? Zavolejte nám  777 800 167 nebo napište  sales@ict-group.cz. Ozveme se Vám nejpozději do 24 hodin, velice pravděpodobně ale o dost dříve.

>