• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Jak se zabezpečit při home office???
Free hacker computer programming vector

Home office je v posledních pěti letech na vzestupu. S tímto vzestupem, ale roste i riziko kybernetických útoků přes tyto zaměstnance. Proto se v tomto článku podíváme na to, co je potřeba mít vyřešené před tím, než se pustíte do práce z domova.

Zabezpečení domácí sítě

Hlavní je změnit předem nastavené údaje, jako je uživatelské jméno a heslo na nějaké unikátní a ideálně alespoň 15 znakové. Také je zásadní používat nejmodernější zabezpečovací protokoly (ideálně WPA3). Pokud máte možnost si nechat nastavit separátní síť, na které budete jenom pracovat, tak to rozhodně zvažte. A pokud máte zaměstnance, kteří tyto kroky jsou ochotni podstoupit, tak se jim pokuste pomoci.

Hesla a MFA

Ano vaše hesla musí být všude unikátní a měli byste používat nějaký password manager (článek, který toto téma vysvětluje do detailu ZDE). To samé platí s MFA, pokud jde zapnout zapněte ho!

Celková opatrnost

Do celkové opatrnosti zahrnuji 3 věci:

·         Ochranu vašeho zařízení – Chápejte jako používání antivirů a skenovacích pomůcek jako je např. VT4Browsers.

·         Phishing a sociální inženýrství – Je důležité umět rozpoznat phishingový e-mail od normálního, stejně tak je důležité rozpoznat milého kolegu od člověka, který se vám nabourá do sítě zevnitř. Phishing

·         Obecnou oparnost – Je smutné, ale důležité se na internetu chovat, tak jako by se vás všichni snažili okrást o vše co máte, a proto si musíte prostě dávat pozor! Chování na internetu

Získejte ZDARMA návrh řešení

ICT-GROUP poskytuje bleskovou IT podporu s týmem elitních IT odborníků na které se vaše firma může spolehnout. Nezávisle na tom, jestli pracujete na dálku nebo jste na pracovišti, zajistíme Vám za nízké měsíční náklady řešení problémů v reálném čase, zabezpečení na úrovni zařízení, aplikací, sítě a komplexní správu IT.

Nemáte rádi formuláře? Zavolejte nám  777 800 167 nebo napište  sales@ict-group.cz. Ozveme se Vám nejpozději do 24 hodin, velice pravděpodobně ale o dost dříve.

>