• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bezpečnostní návyky na internetu
white laptop computer on white table

To, že vás čekají kybernetické útoky už, pokud čtete tyto články, víte. Je potřeba se bránit. Bohužel, ale nestačí mít jenom tu nejlepší techniku, a to nejlepší zabezpečení, i když se hodí. Celá integrita vaší kybernetické bezpečnosti stojí v základu na jedné věci: lidském faktoru. Až 95 % všech úspěšných útoků je zapříčiněno lidskou chybou. Jak jim tedy co nejvíce předejít? Je potřeba si vybudovat návyky, díky kterým se budete bránit skoro i ve spánku.

Nedůvěřuj a dvakrát prověřuj

Jedním z prvních návyků je nedůvěřovat nikomu a ničemu na internetu, dokud si to neprověříte a nejlépe víckrát. Z osobní zkušenosti jsem také párkrát nalétl na podvodné obchody a měli jsme ve firmě případ, kdy jedné společnosti přišel perfektně udělaný phisingový e-mail, který napodoboval fakturu za nějaké služby. Jediné, co bylo změněno bylo číslo účtu. Naštěstí měli nastavené, že při každé platbě na neznámé č.ú. je potřeba potvrzení, a to jim zachránilo statisíce. Takže pokud odesíláte peníze, tak si třikrát zkontrolujte číslo účtu!!! A pokud jde o obchody a jiné menší záležitosti, tak si předem zjistěte, jestli existují.

Zabezpečení

Už klasicky mějte silné a unikátní heslo (hesla), aktualizujte, co se dá (aktualizace) a používejte MFA (MFA)

Nekončí to u vás

Bohužel, ať už máte firmu, děti, prarodiče nebo lidi v okolí, kteří jsou na internetu ztraceni, tak je budete muset zaučit taky. Protože zabezpečení je jenom tak silné, jako je jeho nejslabší článek. Proto jestli máte tu možnost tyto lidi alespoň trochu obohatit, tak to prosím udělejte. Ušetříte čas a trápení jim i sobě. A pokud jste majitel firmy, tak mám článek, který vám pomůže je naučit kybernetickým návykům ZDE.

Získejte ZDARMA návrh řešení

ICT-GROUP poskytuje bleskovou IT podporu s týmem elitních IT odborníků na které se vaše firma může spolehnout. Nezávisle na tom, jestli pracujete na dálku nebo jste na pracovišti, zajistíme Vám za nízké měsíční náklady řešení problémů v reálném čase, zabezpečení na úrovni zařízení, aplikací, sítě a komplexní správu IT.

Nemáte rádi formuláře? Zavolejte nám  777 800 167 nebo napište  sales@ict-group.cz. Ozveme se Vám nejpozději do 24 hodin, velice pravděpodobně ale o dost dříve.

>